Pripravili sme si pre vás recept na obľúbené tradičné koláčiky šuhajdy. Recept je jednoduchý, rýchly a šuhajdy sa nemusia piecť. Z receptu vytvoríte 8 košíčkov tejto čokoládovej dobroty.
Na šuhajdy budete potrebovať:
Na polevu:
250 g 100 % tuku
250 g čokolády na varenie
1 lyžička kakaa
Na náplň:
150 g mletých vlašských orechov
100 g práškového cukru
1 lyžička kakaa
50 ml mlieka
2 lyžice rumu
papierové košíčky
Postup:
Najskôr si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme tuk, čokoládu a vmiešame kakao. Na dno košíčkov nalejeme trochu polevy (asi jednu čajovú lyžičku) a necháme vychladnúť.
V ďalšom kroku si pripravíme náplň. Vo vodnom kúpeli rozohrejeme orechy, cukor, kakao, mlieko a rum. Hotovou zmesou naplníme košíčky a náplň zalejeme zvyšnou polevou. Šuhajdy môžete ozdobiť podľa toho, čo máte radi – vlašskými orechmi, hrozienkami atď.
Košíčky necháme niekoľko hodín zatuhnúť.
Teď už stačí len naservírovať na tácku a začať si vychutnávať vianočné pečivo. Vďaka Ovečkárni si môžete vytvoriť aj pravú vianočnú atmosféru, inšpirovať sa môžete v našom blogu.