DNES KONČIA Nákupné dni s Ovečkárňou 🛍️ Zľava 20 % s kódom EXTRA20 🏵️ Neplatí na zľavnené kúsky a vybrané značky

Lokálna a udržateľná výroba

Doprava zadarmo od 79 €

Až 60 dní na vrátenie tovaru

Objednajte si aj telefonicky

Máte nejakú otázku? Napíšte nám e-mail na
info@oveckaren.sk
Výrobky z ovčej vlny - Ovečkárna.sk
Máte nejakú otázku? Napíšte nám e-mail na
info@oveckaren.sk

Upečte si s nami tradičné buchty podľa receptu od našich babičiek

02.08.21 22523x prečítané

Zdieľať



Pretože všetci radi maškrtíme, rozhodli sme sa s vami podeliť o náš obľúbený recept na Honzove buchty s lekvárovou náplňou. Práve tento recept sa často dedí z generácie na generáciu a každá rodina má svoj osvedčený postup. A pretože Honzove buchty sú u nás veľmi obľúbené, veríme že budú chutiť aj vám.

My sme sa do pečenia pustili v nedeľu a rovno sme vyskúšali naše nové zástery, varešky a ďalšie produkty do domácnosti. A ak vás zaujíma, ako naše buchty chutili malým stravníkom, môžete sa pozrieť na fotografie na konci receptu ...

JANKOVE BUCHTY S LEKVÁROVOU NÁPLŇOU

SUROVINY:

  •  30 g droždia
  •  250 ml mlieka
  •  60 g práškového cukru
  •  500 g polohrubej múky
  •  štipka soli
  •  1 vanilkový cukor
  •  3 vajcia (žĺtky) 
  •  100 g masla 
  •  lekvár

POSTUP PRÍPRAVY (90 MINÚT):

1. Najskôr sa pustíme do prípravy kvásku. Do misky si odlejeme 100 ml mlieka, ktoré mierne zohrejeme, aby nebolo studené ani horúce. Do neho pridáme lyžičku cukru a rozmrvené droždie. Všetko premiešame metličkou a necháme odpočinúť do vykysnutia. Asi 10 minút ⏳.

2. Zvlášť do väčšej misy zmiešame múku so soľou, zvyškom cukru a žĺtkami, ktoré oddelíme od bielkov. K tomu opatrne primiešame už hotový kvások. Nakoniec pridáme polovicu rozpusteného masla, opatrne zamiešame a necháme kysnúť zhruba 40 – 60 minút ⏳.

3. Po vykysnutí cesto spracujeme a rozvaľkáme pomocou dreveného valčeka na výšku 1 cm. Takto nachystané cesto rozkrájame na rovnako veľké kúsky. Keď máte radi menšie buchty, alebo je vás v domácnosti viac, plát cesta môžete rozdeliť až na 30 dielov. My však preferujeme veľké buchty, tak cesto nakrájame na 12 rovnakých dielov.

4. Na každý diel cesta vložíme lyžicu lekváru a cesto z každého rohu zabalíme, aby náplň vôbec nebolo vidieť. Takto prichystané diely vložíme spojom dolu rovno do pekáča, ktorý vymažeme zvyškom masla. A potom cesto necháme ešte 10 minút ⏳ odpočinúť.

5. Medzitým si rúru predhrejeme na 180 °C a potom pečieme zhruba 20 minút ⏳. Správne upečené buchty spoznáme podľa zlatistej farby, alebo vyskúšame zapichnúť do cesta špáradlo. Keď špáradlo nezostane lepkavé, cesto je hotové. Buchty necháme vychladnúť a potom pocukrujeme práškovým cukrom cez malé sitko.

Veríme, že vám Jankove buchty budú chutiť a prajeme vám dobrú chuť.

Pozrite sa, ako sa nám pečenie podarilo

Páčil sa vám tento príspevok? Pošlite ho ďalej…



Kam ďalej?

20 dôvodov, prečo nosiť dreváky
Zdravá chôdza

20 dôvodov, prečo nosiť dreváky

30.04.25Mgr. Zuzana Šimková298468x prečítané3 minúty

Váhate, či si chcete zaobstarať dreváky? Po prečítaní nášho článku plného výhod, ktoré sa skrývajú v nosení drevákov, si budete istí, že ich vo svojom botníku potrebujete.

Prečítať
Nafarbite si veľkonočné vajíčka farbami z prírodných surovín
Tradície

Nafarbite si veľkonočné vajíčka farbami z prírodných surovín

16.04.2518583x prečítané3 minúty

Vyzdobte si svoju domácnosť vajíčkami zafarbenými prírodnými surovinami. Prinášame vám ľahký a rýchly postup, ako na to.

Prečítať
Veľkonočný týždeň: Tradície, ktoré nás sprevádzajú dodnes
Rady a tipy

Veľkonočný týždeň: Tradície, ktoré nás sprevádzajú dodnes

09.04.25Denisa Gamanová3789x prečítané

Veľkonočný týždeň nie je len o náboženských obradoch, ale aj o tradičných zvykoch, ktoré nám pomáhajú prežiť chvíle pokoja a radosti. Poďme sa pozrieť, čo jednotlivé dni skutočne znamenajú.

Prečítať
Máte nejakú otázku? Napíšte nám e-mail na
info@oveckaren.sk

Vložiť do košíka

Farebné varianty

Vyberte veľkosť

Detail produktu

Bééé, ja som Dorotka,

nerada ruším, ale potrebujem od vás kopýtko na to, že môžem zaznamenávať, ako sa vám páči v Ovečkárni. Len takto sa vám totiž budem môcť venovať so starostlivosťou, ktorú si zaslúžite. Na svoje kopýtko vám môžem odprisahať, že všetko čo zistím, u mňa zostane v bééézpečí.

Nastavenie

Bééériem si na starosť vašu spokojnosť. Dajte mi vedieť, s ktorými cookies môžem pracovať a pamätajte si, prosím, že zmeny v nastaveniach sa prejavia iba pre prehliadač, ktorý práve používate. Svoje preferencie môžete kedykoľvek jednoducho zmeniť v pätičke webu.

Viac informácií o tom, aké dáta Ovečkáreň ukladá, nájdete tu.

Technické cookies sú nééévyhnutné pre správne fungovanie webu a všetkých jeho funkcií.

Umožňujú mi ukazovať vám huňatú ponuku na základe vašich preferencií. Tiež mi dovoľujú zobrazovať vám na webe len to, čo vás naozaj zaujíma.

Pomáhajú mi hľadať chyby a merať výkon webu. Vďaka nim sa môžem starať o to, aby ste s nákupom v Ovečkárni boli vždy spokojní.

Tieto cookies sú bééézvadné. Okrem webu sa s vami totiž môžem stretávať aj na sociálnych a reklamných sieťach, kde sa starám, aby pre vás reklamy boli zaujímavé.