Noc zľavových ovečiek 🐑 -25 % s kódom NOCOVECIEK | Nevzťahuje sa na produkty v akcii a vybrané značky 🩴 -30 % na nezľavnenú jarnú a letnú obuv a tenisky 🔖 Kód: OBUV30

Miestna a udržateľná výroba

Doprava zadarmo od 79 €

Možnosť vrátenia tovaru do 60 dní od 1,99 €

Objednávka cez telefón

Máte nejakú otázku? Napíšte nám e-mail na
info@oveckaren.sk
Výrobky z ovčej vlny - Ovečkárna.sk
Máte nejakú otázku? Napíšte nám e-mail na
info@oveckaren.sk

Upečte si s nami tradičné buchty podľa receptu od našich babičiek

02.08.21 23494x prečítané

Zdieľať



Pretože všetci radi maškrtíme, rozhodli sme sa s vami podeliť o náš obľúbený recept na Honzove buchty s lekvárovou náplňou. Práve tento recept sa často dedí z generácie na generáciu a každá rodina má svoj osvedčený postup. A pretože Honzove buchty sú u nás veľmi obľúbené, veríme že budú chutiť aj vám.

My sme sa do pečenia pustili v nedeľu a rovno sme vyskúšali naše nové zástery, varešky a ďalšie produkty do domácnosti. A ak vás zaujíma, ako naše buchty chutili malým stravníkom, môžete sa pozrieť na fotografie na konci receptu ...

JANKOVE BUCHTY S LEKVÁROVOU NÁPLŇOU

SUROVINY:

  •  30 g droždia
  •  250 ml mlieka
  •  60 g práškového cukru
  •  500 g polohrubej múky
  •  štipka soli
  •  1 vanilkový cukor
  •  3 vajcia (žĺtky) 
  •  100 g masla 
  •  lekvár

POSTUP PRÍPRAVY (90 MINÚT):

1. Najskôr sa pustíme do prípravy kvásku. Do misky si odlejeme 100 ml mlieka, ktoré mierne zohrejeme, aby nebolo studené ani horúce. Do neho pridáme lyžičku cukru a rozmrvené droždie. Všetko premiešame metličkou a necháme odpočinúť do vykysnutia. Asi 10 minút ⏳.

2. Zvlášť do väčšej misy zmiešame múku so soľou, zvyškom cukru a žĺtkami, ktoré oddelíme od bielkov. K tomu opatrne primiešame už hotový kvások. Nakoniec pridáme polovicu rozpusteného masla, opatrne zamiešame a necháme kysnúť zhruba 40 – 60 minút ⏳.

3. Po vykysnutí cesto spracujeme a rozvaľkáme pomocou dreveného valčeka na výšku 1 cm. Takto nachystané cesto rozkrájame na rovnako veľké kúsky. Keď máte radi menšie buchty, alebo je vás v domácnosti viac, plát cesta môžete rozdeliť až na 30 dielov. My však preferujeme veľké buchty, tak cesto nakrájame na 12 rovnakých dielov.

4. Na každý diel cesta vložíme lyžicu lekváru a cesto z každého rohu zabalíme, aby náplň vôbec nebolo vidieť. Takto prichystané diely vložíme spojom dolu rovno do pekáča, ktorý vymažeme zvyškom masla. A potom cesto necháme ešte 10 minút ⏳ odpočinúť.

5. Medzitým si rúru predhrejeme na 180 °C a potom pečieme zhruba 20 minút ⏳. Správne upečené buchty spoznáme podľa zlatistej farby, alebo vyskúšame zapichnúť do cesta špáradlo. Keď špáradlo nezostane lepkavé, cesto je hotové. Buchty necháme vychladnúť a potom pocukrujeme práškovým cukrom cez malé sitko.

Veríme, že vám Jankove buchty budú chutiť a prajeme vám dobrú chuť.

Pozrite sa, ako sa nám pečenie podarilo

Páčil sa vám tento príspevok? Pošlite ho ďalej…



Kam ďalej?

Príbeh vlny: Prečo je vlna múdrou voľbou pre vaše pohodlie
Rady a tipy

Príbeh vlny: Prečo je vlna múdrou voľbou pre vaše pohodlie

21.08.25Ing. Michaela Dvořáková817x prečítané3 minúty

V 3. diele Príbehu vlny vám prezradíme všetky benefity tohto výnimočného materiálu. Dozviete sa, ako vlna reguluje teplotu, odvádza vlhkosť a stará sa o pokožku tak, aby nám v nej bolo príjemne po celý deň.

Prečítať
Súťaž o veľký upratovací balíček
Akcie a súťaže

Súťaž o veľký upratovací balíček

13.08.25Ing. Michaela Dvořáková169x prečítané2 minúty

Súťažte na našom Instagrame a vyhrajte veľký upratovací balíček s lanolínom.

Prečítať
Aké prikrývky si vybrať pre seba a svoju rodinu?
Zdravý spánok

Aké prikrývky si vybrať pre seba a svoju rodinu?

12.08.2544195x prečítané4 minúty

Prikrývok v Ovečkárni ponúkame hneď niekoľko. Hlavné rozdelenie je na základné, tradičné a prémiové. Ktorú z nich si ale vybrať? S tým vám radi pomôžeme v našom článku.

Prečítať
Máte nejakú otázku? Napíšte nám e-mail na
info@oveckaren.sk